De GRATIS DRINKWATER toer

Het Cleanup team gelooft niet in dweilen met de kraan open. Wij geloven in voorlichting, bewustwording en het bieden van een alternatief om zo mensen te overwegen een andere, betere keuze te maken. Wij tonen de [on]zin van in plastic gebotteld water, het [zwerf]afval dat door kleine drankverpakkingen wordt veroorzaakt en bieden het beste en eerlijke geprijsde alternatief om water of dranken te nuttigen.

Daarom gaan we met ‘Gratis drinkwater’ op toer door de provincie. In een opvallende trailer staan we straks direct in het zicht bij supermarkten, sportevenementen, clean-ups, braderieën, muzikale optredens, kermissen en festivals. Daarnaast gaan we met haar langs bij [basis]scholen voor het geven van gastlessen en lopen daarna met de kids korte cleanups rond de scholen.

In de trailer komen tappunten voor gratis kraanwater, inworpgaten voor kleine PET flesjes en drinkblikjes, ons maak-er-een-punt-van-kunstwerk en kan men er Blue Bottle’s en PROOST eco-statiegeld-glazen kopen. Met de DRINK WATER toer zorgen we voor bewustwording bij de verschillende doelgroepen.

* STIMULERING – gebruik kraanwater / bevorderen gezond gewicht
* BEWUSTWORDING – [on]zin eenmalig gebruik kleine verpakkingen
* VERMINDEREN – zwerfafval
* GROENE PROMOTIE – positieve uitstraling / locatie marketing
* TERUGDRINGEN – afval van eenmalig te gebruiken verpakkingen
* REALISEREN – directe recycling van herbruikbare grondstoffen

* Tappunt voor drinkwater

Bij de trailer kunnen mensen hun herbruikbare fles gratis vullen met drinkwater. Hiervoor worden vier waterpunten geïnstalleerd die na plaatsing gekoppeld worden aan het reguliere drinkwaternet of gevoed worden door een interne watertank.

* Inlevering kleine PET flesjes en drinkblikjes

Aan de achterkant van de trailer komen inworpgaten voor het doneren van drankblikjes en/of klein PET flesjes. Deze worden geteld en gesorteerd. Bij Cleanup team leden worden de aantallen bij hun persoonlijk aantal opgeteld.

Bij inlevering van 100 drankblikjes en/of kleine PET flesjes ontvangt men € 5,- korting op de aankoop van een Blue Bottle.

* Uitgifte PROOST eco-statiegeld-glazen

Als de trailer op een evenement staat waar gebruik wordt gemaakt van de PROOST eco-statiegeld-glazen kan hier de verkoop en inlevering plaatsvinden. Natuurlijk kan men deze ook gratis vullen met koel drinkwater tegen de dorst.

OP DE STOEP?

Willen jullie onze DRINK WATER trailer op de stoep? Neem dan contact met ons op en wij plannen het in de agenda.

Schuiven naar boven