De Club van 100

De uitleg waarom,.

Westlands duurzaamste bouwer Giel Biersteker gaf de aftrap voor de Club van 100 van de Stichting Cleanupteam Nederland. Samen dagen zij relaties uit om mee te doen aan dit voor Nederland uniek project.

Westlanders Doen!

Nederlanders zetten zich altijd massaal in voor mooie projecten. Voor gezinnen in oorlogssituatie en in de Balkan, voor de Voedselbanken in Nederland en voor het onderzoek naar ernstige ziekten. Met deze actie wil Stichting Cleanupteam afdeling Westland iets doen voor de kids binnen de eigen gemeentegrenzen.

Het Doel: een Gezonde Jeugd!

Doel van de Club van 100 is om genoeg geld bijeen te krijgen om basisschoolleerlingen te voorzien van een eerlijke waterdrinkfles. Zo zorgt dit project ervoor dat de kids altijd koel kraanwater kunnen drinken, zorgt het voor een gezondere jeugd, gaan we automatisch minder eenmalige verpakkingen gebruiken, komt er daardoor minder afval naar school en zal het zwerfafval in de direct omgeving van de scholen afnemen.

Club van 100 Leden Doneren €100,-

Met de eerste donatie van €100,- startte Giel Biersteker de Westlandse actie. Hij daagt zijn relaties uit om door een kleine donatie van €100,- Club van 100 lid te worden. Als deze inzet blijft doorrollen komt er voldoende geld binnen voor de aankoop van de ruim 10.000 Blue Bottle’s voor alle Westlandse basisschool leerlingen.

Frisdrank versus Kraanwater

Uit recentelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat basisschoolleerlingen steeds meer frisdranken, sappen en gezoete watertjes drinken. Deze worden ook steeds vaker gekocht in kleine PET flesjes, drinkpakjes en klein formaat blikjes. Data uit de Litterati app en van de Cleanupteam vrijwilligers toont ook aan dat om en nabij de basisscholen er een hoge concentratie van dit soort zwerfafval is.

Microplastic en Weekmakers

Daarnaast speelt er het dagelijks drinken uit plastics. Steeds vaker komen er rapporten over microplastic in ons lijf, de hormoon verstorende werking van weekmakers en recentelijk een Chinese studie die ook al microplastics in het menselijk hart aantoonde. Blootstelling aan hormoon verstorende stoffen wordt zelfs met ongeveer tachtig ziekten in verband gebracht, waaronder zaadbalkanker, obesitas en voortplantingsstoornissen. 

Gewoon Kraanwater Drinken

Een goede waterfles in de combinatie met een duidelijk herkenbaar drinkwaterpunt zorgt ervoor dat de kids eerder water gaan drinken. Dat ouders minder geneigd zijn tot het kopen van eerdergenoemde dranken in kleine eenmalige verpakkingen. Daarnaast heeft het drinken van gewoon kraanwater dus een aantoonbaar positief effect op de algehele gezondheid van de kinderen, hun nog in ontwikkeling zijnde gebit en botten en gaat het overgewicht tegen.

Wordt ook Club van 100 lid?  


Uitleg Club van 100 Ledenlijst

In de stap-ledenlijst staan de relaties die via het schuin geschreven bedrijf zijn voorgedragen. Direct nadat wij de namen hebben ontvangen nemen wij contact met hen op. In de info vragen wij hen hun logo en de foto. Deze bewerken wij naar het format dat we gebruiken op onze social media zoals Facebook, Instagram, een tussentijdse collage’s op linkedin en aan het einde van de actie in een volledig overzicht.

Echte 100 leden!

Alleen van de echte Club van 100 leden ontvingen wij een donatie en van hen tonen wij een foto met logo op de socail media kanalen. U herkent hen aan het dikke lettertype met de actieve weblink. De lijst is tot op vandaag de dag bijgewerkt.

Onder het kopje Via losse donaties staan bedrijven die zich spontaan hebben aangemeld en een donatie deden.

Schuiven naar boven