Uitgangspunten

* VERMINDEREN – zwerfafval
* REALISEREN – directe recycling van herbruikbare grondstoffen
* BEWUSTWORDING – [on]zin eenmalig gebruik kleine verpakkingen
* TERUGDRINGEN – afval van eenmalig te gebruiken verpakkingen
* STIMULERING – gebruik kraanwater / bevorderen gezond gewicht
* GROENE PROMOTIE – positieve uitstraling / locatiemarketing

[!] Blikjes en flesjes komen bij ons binnen in twee stromen.

[A] Via de individuele zwerfafval-rapers die dat geheel vrijwillig en dit zonder enige vorm van bijstand van de gemeente doen in hun vrije tijd. De reden is voor hen een gevoelsmatige. Zij zijn zich bewust van hun leefomgeving, ergeren zich aan rommel die ze tijdens hun wandelingen tegenkomen en dat dit in hun ogen niet voldoende/of snel genoeg opgeruimd wordt.

[B] Via het inzamelen bij scholen, sportverenigingen, organisaties en bedrijven. Zo kunnen wij grote hoeveelheden PET, ijzer en aluminium ‘redden’ die nu nog via het bedrijfsafval in de verbrandingsovens terecht komt. Daarnaast is het voor de bewuste organisaties belangrijk om te kunnen werken aan het duurzaam verlagen van hun CO2 voetafdruk en zij hierdoor ook direct voldoen aan verschillende doelen binnen de Global Goals 2030.

[!] De doppen sparen wij voor KNGF Geleidehonden.

Als beloning voor het inzamelen verstrekken wij aan elke deelnemer bij het inleveren van 300 stuks blikjes en flesjes een Blue Bottle met het logo of slogan van een actiepartner. Deze 100% recyclebare roestvrijstalen duurzame thermosfles is te gebruiken bij de openbare Waterpunten en het ‘Gratis drinkwater’-netwerk. Het uitrollen hiervan loopt gelijktijdig binnen GEWOON DOEN!

SPONSORS/ACTIEPARTNERS

Binnen GEWOON DOEN vragen we samenwerking van het bedrijfsleven en benaderen hen pro-actief voor het participeren en het leveren van goederen en diensten.

Daarnaast is de samenwerking met organisaties op gebied van een duurzame samenleving, circulair ondernemen, recycling en een schone leefomgeving essentieel.

HANDJES

Vrijwilligers, ons Cleanup Team, bestuursleden, hun familie/partners en alle andere inwoners in scholen, sportclubs, organisaties en bedrijven zetten zich samen in om GEWOON DOEN! Het miljoen te laten slagen.

Zo laten wij namelijk samen zien dat onze leefomgeving er toe doet; voor nu en in de toekomst; dat wij anders [moeten] kijken naar ons consumeren én ons afval en dat het NU echt zo is: No time to waste!PAST HET?

Een project als GEWOON DOEN! Het miljoen past perfect binnen de vele wensen/doelstellingen/eisen die een gemeente zich stelt.

*Het zorgt voor bewustwording bij verschillende kerngroepen die nu voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het [zwerf]afval.

*Het sluit aan bij diverse doelen binnen de Global Goals 2030.

*Het sluit aan bij de ondertekening van de gemeente om te komen voor statiegeld op kleine eenmalig te gebruiken verpakkingen en om zo indirect [zwerf]afval te verminderen.

*Het geeft brede publicitaire mogelijkheden de subsidiair als ‘groene partij’ te profileren.

Met het uitvoeren van GEWOON DOEN! als burgerinitiatief ontstaat een positieve beleving. Elke houder van zo’n Blue Bottle draagt bij aan een duidelijk statement; ik ben mij bewust van mijn doen en laat dat zien!

Uitgangspunten

Geef een reactie

Schuiven naar boven